Recepty

Nekysnuté tvarohové šišky

Recept na nekysnuté tvarohové šišky

Nekysnuté tvarohové šišky

Obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy slúžilo ľuďom na zábavu. Okrem iného, sa konali rôzne sprievody v maskách (napr. medveďa, kozy alebo aj vojaka). Dôležité bolo aj pohostenie. Počas fašiangov na stole nemohla chýbať domáca huspenina, pečené mäso, klobásy a ani šišky. Poďme sa pozrieť, čo v sebe skrýva recept na tvarohové nekysnuté šišky.

Suroviny:

250 polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 250 g plnotučného tvarohu, 2 celé vajcia, 1 ČL rumu, olej resp. bravčová masť na vyprážanie

Postup:

Na pracovnú dosku, si preosejeme 250 g polohrubej múky (výberovej múky) a zmiešame ju s 1 čajovou lyžičkou kypriaceho prášku a štipkou soli. Pridať môžeme aj trochu cukru. K pripraveným surovinám pridáme 250 g plnotučného tvarohu, 2 celé vajcia a 1 ČL rumu. Zmes vypracujeme na hladkú masu, ktorú rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kolieska s priemerom cca 4-5 cm. Do vytvorených koliesok urobíme prstom jamku, pri vyprážaní, šišky kladieme jamkou smerom nadol. Vypražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Po vypražení dáme do jamôk trochu džemu a môžeme posypať práškovým cukrom.

Tip: Tento recept na tvarohové nekysnuté šišky, môžete ozvláštniť, čučoriedkovým, jahodovým, ríbezľovým ale aj mirabelkovým džemom alebo lekvárom.

*Foto-Ilustračný obrázok- Kysnuté šišky. Autor Jeniffer Latuperisa-Andresen, Zdroj: Unsplash.com