Recepty

Tipy na rýchlu večeru

MKZ ilustracna foto_870x563px_new

Tipy na rýchlu večeru

Ľahká a rýchla večera. Aj takto by sa dala nazvať séria zopár receptov, ktoré si môžete pripraviť so svojimi blízkymi. To svoje si tu nájdu ako muži, tak aj nežné pohlavie.

Paradajková frittata - ľahká a rýchla večera
Ukážka servírovania; Autor fotky: Nataliya Vaitkevich; Zdroj: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/stol-rano-servirovanie-obsluha-6275165/
Paradajkovo-šunková „rýchlovka“

Suroviny: 100g šunky, 1 cibuľu, 500g paradajok, 5 vajec, mleté čierne korenie, soľ, čerstvú petržlenovú vňať

Postup: Vezmeme pripravenú šunku, pokrájame ju na tenké plátky a opečieme na panvici.

Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu a nezabudneme na umyté a tiež pokrájané paradajky. Chvíľu podusíme.

Po odparení vody, pridáme na paradajky rozklepnuté vajcia. Prakticky na záver osolíme a okoreníme. Vajcia necháme bez miešania stuhnúť. Nezabudnime posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a prajeme dobrú chuť.

Kaša s bulgurom
Ilustračné foto; Fotka od používateľa Anna Tukhfatullina Food Photographer/Stylist z lokality Pexels: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/zdrave-jedlo-ranajky-maliny-misa-11532336/
Bulgurová kaša s hruškami a čučoriedkami

Suroviny: 250ml mlieka, 75g bulguru, 1 bal. vanilkového cukru, 1-2 hrušky, 150g čučoriedok, 4 až 5 lyžíc hnedého cukru (a trochu aj na posypanie), 100ml smotany na šľahanie

Postup: Mlieko nalejeme do hrnca a necháme zovrieť. Primiešame bulgur a v prikrytom hrnci na strednom plameni varíme približne 10 minút. Následne primiešame vanilkový cukor.

Hrušky pokrájame na plátky. Hrušky pokrájame na plátky a pridáme 50 ml vody a dáme do hrnca. Na strednom plameni dusíme približne 10 minút. Následne plátky hrušky vyberieme na tanier a do hrnca pridáme čučoriedky a hnedý cukor. Privedieme do varu a cca 3 minúty povaríme. Odstavíme a k čučoriedkam vrátime plátky hrušky.

Smotanu vyšľaháme aby bola tuhá a zľahka ju vmiešame do bulguru. Pri servírovaní môžeme pridať čučoriedky spolu s hruškou a posypeme trochou hnedého cukru.

abhishek-hajare-_3dTLrMwiW8-unsplash
Ilustračné foto; Zdroj fotky: Photo by ABHISHEK HAJARE on Unsplash
Cestoviny s tuniakom

Suroviny: 1-2 tuniakové konzervy (podľa množstva šalátu), jarná cibuľka, červená paprika, paradajky, kukurica, olivy, tvrdý /plesňový syr

Postup: Do veľkej misy pokrájame jarnú cibuľku, červenú papriku, paradajky, kukuricu, olivy a postrúhame syr. Otvoríme tuniakovú konzervu, ktorej obsah vylejeme do misy s ostatnými surovinami. Pridáme cestoviny uvarené podľa návodu. Všetko spolu dôkladne premiešame a môžeme podávať.