Jednoduché tekvicové rizoto
2. novembra 2022 2022-11-04 15:59
Jednoduché tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto – Ukážka servírovania; Zdroj foto: Pexels.com/Karolina Grabowska
Toto tekvicové rizoto si zamilujete, kvôli jeho jednoduchej príprave. Pozrime sa, aké suroviny potrebujeme.
Suroviny: 1 tekvica hokaido; olivový olej, mleté čierne korenie, soľ (podľa chuti), 1 cibuľa, 320 g ryže arborio, 200 ml bieleho vína, 1 l zeleninového vývaru, 3PL strúhaného parmezánu, 1PL masla
Postup: Tekvicu Hokaido najprv umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnútro a pokrájame na väčšie kocky. Tie vložíme do pekáča, pokvapkáme 2PL olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením. Vo vyhriatej rúre pečieme na 200 °C cca 15 minút.
Vo väčšom hrnci zohrejeme 2PL olivového oleja, pridáme natenučko nakrájanú cibuľu a dozlatista opražíme. Prisypeme ryžu a chvíľku restujeme. (Ryžu pred pridaním najskôr dobre prepláchneme.)
Pridáme biele víno a za stáleho miešania ho necháme odpariť. Zalejeme polovicou horúceho zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (stále podlievame zvyškovým vývarom).
Tekvicu, ktorú sme dali piecť rozmixujeme na pyré. Pyré primiešame do ryže. Necháme chvíľku podusiť na miernom plameni. Nezabudnime pridať ešte strúhaný parmezán a maslo. Tekvicové rizoto môžeme podávať aj s kúskami nastrúhaného parmezánu, ktorý dodá jedlu pikantnú chuť.
Najnovšie komentáre
Najnovšie články
Značky
brusnice Ing. Jozef Šumichrast Ing.Kurčová jablko jablko roka koláč med mesto Modra Modra môj košík zdravia nápoj nápoje okrasna zahrada okrasná záhrada ovocie ovocinárska únia slovenskej republiky pestovanie Pezinok polievka práca v záhrade práce v záhrade rady rastliny rastliny v záhrade recepty ruže v záhrade skladovanie skladovanie plodín Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora slovenský zväz včelárov slovenský zväz záhradkárov smoothie sneh SPPK spracovanie ovocia tuja tuje vianoce vianočný stromček zahrada zdravie zdravý recept Zemiakársky a zeleninársky zväz zima záhrada